خباثت نظام‌سلطه در حذف محتوای مرتبط با شهیدسلیمانی از اینستاگرام-راهبرد معاصر
محسن‌رضایی صدرآبادی، کارشناس فضای‌مجازی درگفتگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

خباثت نظام‌سلطه در حذف محتوای مرتبط با شهیدسلیمانی از اینستاگرام

محسن‌رضایی صدرآبادی، کارشناس اقتصاد دیجیتال در خصوص چرایی حذف پست های مرتبط با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از اینستاگرام، گفت: یک بُعد این اقدام به خباثت‌های جریان سلطه‌گر جهانی و بُعد دیگر آن به ضعف ما در حوزه حکمرانی فضای مجازی مربوط می‌شود.
محسن رضایی صدرآبادی؛ کارشناس فضای مجازی
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۰۹ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 30
کد خبر: ۱۱۵۶۸۳

خباثت نظام‌سلطه در حذف 13میلیون محتوای مرتبط با شهیدسلیمانی از اینستاگرام

 

به گزارش «راهبرد معاصر»، دی ماه سال 98 دشمن غربی و عوامل و دست نشاندگانش سردار قاسم سلیمانی را به دلیل ترس و وحشت از صلابت و اقتدارش و جایگاه و محبوبیتی که داشت به شهادت رساندند اما این سردار مقتدر اسلام چنان جایگاهی در نزد مردم داشت که پست‌های مربوط به شهادتش و ابراز علاقه به شخصیت و ناراحتی از شهادتش شبکه‌های مجازی و خصوصا اینستاگرام را قبضه کرد و باز دشمن به دست و پا افتاد و برای جلوگیری از حساسیت افکار جهانی پیرامون شخصیت این سردار شهید و علت شهادتش پست‌های مربوط به حاج قاسم را در اینستاگرام حذف و برخی صفحاتی که اقدام به انتشار آن کرده بودند حالا چه کسب و کاری چه آموزشی و غیر سیاسی را مسدود کرد.

 

حالا دو سال پس از شهادت حاج قاسم  و همزمان با فعالیت گروه‌های جهادی و شهادت طلب فرهنگی در راستای حفظ آثار و دستاوردهای شهید حاج قاسم سلیمانی، دشمن بار دیگر ترس خود از سردار سلیمانی را در بوق کرنا کرد و  وارد فاز ترور مجازی این شخصیت بزرگ سیاسی، نظامی و فرهنگی شد و تمام 13 میلیون  پستی که ذیل هشتکی به مناسبت شهادت حاج قاسم سلیمانی منتشر شده بود را حذف  و مسدود کرد. «محسن رضایی صدرآبادی»، کارشناس و آینده‌ پژوه اقتصاد فضای مجازی پیرامون تحلیل این سیاست دوگانه غرب در حذف پست‌ها و آزادی بیانی که مدعی آن هستند،  معتقد است یک بحث این قضیه به نبود مدلی برای حکمرانی ما در فضای مجازی برمی‌گردد و  بعد دیگر آن به خباثت دشمن و سیاست سرمایه‌داران صهیونیست معطوف می‌شود.

 

محسن رضایی صدرآبادی در ادامه گفتگوی خود با «راهبرد معاصر» در خصوص  چرایی حذف ۱۳ میلیون پست با محوریت حاج قاسم در شبکه‌های اجتماعی خصوصا اینستاگرام گفت: یک بحث ناظر به موضوع حکمرانی فضای مجازی وجود دارد و آن این است که وقتی مجموعه‌ای به عنوان یک سرویس و خدمت، مردم را حول خود جمع و کاربران را ساماندهی می‌کند، می‌تواند برای خود قواعد و مقرراتی بگذارد.

 

ضعف دیپلماسی در حکمرانی مجازی

وی با بیان اینکه این قواعد و مقررات می تواند اعتقادات و آزادی کاربران را خدشه دار کند؛ ادامه داد:  مسئله‌ای  که وجود دارد این است که وقتی در اینستاگرام سرویس و خدمتی ارائه می‌شود، ما دیپلماسی و قوانین و مقررات فعالی در زمینه آن نداریم که این خدمت را با قوانین و قواعد داخل کشورمان تطبیق داده یا حتی مذاکراتی انجام دهد و سیاست‌های ایجابی برای ایجاد سرویس بومی خودمان در داخل کشور ایجاد و از آن به مردم خدمت بدهیم.

 

رضایی با بیان اینکه وقتی هیچکدام از اینها در داخل کشور انجام نمی شود شاهد برخی حرکات و رفتارهای این‌چنینی مانند حذف پست های مرتبط با حاج قاسم سلیمانی هستیم، گفت: اینستاگرام به دنبال سیاست‌های سرمایه‌داران صهیونیستی این حرکات را انجام می‌دهد.

 

وی افزود: به دور از مباحث فنی که حالا چطور آن را انجام داده، قوانین و قواعدی میگذارد که باید ما را هوشیار کرده و  این تذکر را به ما بدهد که چرا این اتفاق رخ داده است؟ امروز مباحث مرتبط با سردار شهید قاسم سلیمانی که اسطوره‌ای در حوزه مقاوت بود، حذف می‌شود و در آینده می‌تواند خیلی  موارد دیگر را شامل شود.

 

قوانین اینستاگرامی برای کسب و کارها در آینده

این کارشناس اقتصاد دیجیتال عنوان کرد: روزی می‌رسد که اینستاگرام برای کسب‌وکارهای ایرانی که اکنون در این بستر  فعالیت می‌کنند، قوانین و مقرارت خاصی می‌گذارد؛ از قوانین مالیاتی تا محدود سازی پیج‌هایی که کسب‌وکارهای اسلامی و عرضه محصولات دینی و مرتبط با اعتقادات اسلامی مانند چادر و  پوشش‌های اسلامی دارند؛ چرا که آنها این بستر را طراحی کرده‌اند و می توانند قوانین خود را بگذارند و اعمال کنند.

 

وی در پاسخ به چرایی این سیاست های دوگانه از سوی اینستاگرام گفت: این سیاست غلطی است، ولی راه مواجهه با آن  چیست و اصلا چرا این اتفاق می افتد؟ باید گفت یک بُعد آن به خباثت‌های جریان سلطه‌گر جهانی بر می‌گردد که برخلاف سیاست‌های تبلیغی در حوزه آزادی بیان و ادعای حقوق‌بشر و دیگر  مباحث مرتبط با آزادی است اما بُعد دیگر آن به ضعف ما در حوزه حکمرانی فضای مجازی مربوط می‌شود.

 

رضایی تاکید کرد:  این ضعف در حکمرانی یا ضعف‌ما در صیانت و حمایت از حقوق کاربرانمان در فضای مجازی است که  سبب چنین برخوردهایی می‌شود.

 

وی ادامه داد:  بارها و بارها شاهد چنین حرکاتی  بوده‌ایم؛ خصوصا در بازه شهادت سردارسلیمانی در دی ماه 98 که پست‌های زیادی با موضوع حاج قاسم منتشر شد، خیلی از پیج‌هایی که اصلا سیاسی هم نبودند بلکه مردمی بودند و تنها از روی علاقه به سردار سلیمانی اقدام به انتشار محتوایی با این مضمون کرده بودند، بسته شدند در حالیکه برخی از این پیج ها کسب‌وکاری و برخی علمی‌وآموزشی با چندین هزار دنبال کننده بودند.

 

گسترش پلتفرم های چینی و مسدود سازی انواع پلتفرم‌های خارجی

رضایی صدرآبادی با بیان اینکه اما چرا چنین اتفاقی روی می‌دهد؟ و در نزدیکی سالگرد شهادت حاج قاسم اینستاگرام مجدد دست به چنین اقدامی می زند، گفت: این امر به دلیل ضعف حاکمیت فضای مجازی از سوی ما و برخوردهای سلبی مربوط می‌شود که می‌توانستیم در ابتدا انجام دهیم و انجام نداده‌ایم.

 

وی با تاکید بر برخوردهای سلبی در عرصه حکمرانی دیجیتالی ادامه داد: می‌توانستیم با برخوردهای ایجابی این پلتفرم‌ها را با ایجاد پلتفرم‌های بومی و ایرانی جایگزین و کم کم مانع  از گسترش چنین پلتفرم‌هایی با چنین قواعد و مقرراتی در داخل کشور شویم همان کاری که چین در حال انجام آن است.

 

این کارشناس اقتصاد دیجیتال ادامه داد: چین درماجرای گوگل در گوشی‌های چینی شیائومی و و هوآوی نرم افزار تایپ صوتی گوگل و موتور جستجوی گوگل را تحریم و آن را مسدود ساخته و در ازای آن یک پلتفرم داخلی را جایگزین کرده است.

 

رضایی ابرز کرد: فیس‌بوک، واتس‌آپ و اینستاگرام درچین مسدود هستند؛ این در حالی است که  دولت چین کنترل خود را بر اینترنت افزایش داده و مسدود کردن این نرم افزارها به معنای وجود محدودیت در فعالیت کاربران چینی و کارآفرینانی که از مسیر اینترنت فعالیت می‌کنند، نیست چرا که همانطور که عنوان شد چین یک پلتفرم داخلی را جایگزین کرده و به نیاز جامعه چینی پاسخ می‌دهد.

 

تلاش نظام سلطه برای جلوگیری از گسترش بیداری اسلامی  

 وی با اشاره به فعالیت‌های ایجابی چین در تولید پلتفرم داخلی افزود: این یک سیاست است اما ما برای این سیاست‌ها الگو نداریم  و برنامه‌ریزی نمی‌کنیم و این باعث شده این اتفاقات روی دهد. لذا اولین مسئله جدا از خباثت‌ها که منافی آزادی بیان است، ضعف ما در حوزه حاکمیت فضای مجازی است.

 

این کارشناس عنوان کرد: اینستاگرام تحت سیاست‌های حاکمیتی آمریکاست و چون این شبکه مجازی بستری بین المللی و بدون مرز است؛ لذا اهمیت مسکوت کردن این موضوع یعنی جهان سلطه بمتوجه شده است که موجی از گرایش به اسلام و بیداری اسلامی در جهان شکل گرفته و در تلاش است با ابزار سانسور آن را از معرض جهانیان پنهان کند.

 

وی با بیان اینکه این ترس همواره از جانب آمریکا وجود دارد که اتفاقاتی  منجر به بیداری افکار عمومی شود، گفت: اتفاقاتی که پیرامون قرآن، اسلام و پیامبر مکرم اسلام روی داد و کاریکاتورهایی که در این فضا گسترش  پیدا کرد بیشتر سبب حساسیت کاربران پیرامون چیستی و چرایی  قرآن و پیامبر خاتم شد. لذا این مسئله وجود دارد که حاکمان این شبکه‌های مجازی به این جمع‌بندی رسیده اند که جلوی این اتفاق را بگیرند و اجازه گسترش و بیداری اسلامی ندهند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار